Çerçeve

Müze Camı Nasıl Temizlenir?

Aslında müze camları kolay kirlenmez. Fakat birisi üzerinde parmak izini bıraktıysa veya zamanla birkaç nokta belirlemişse, bunu doğru yolları izleyerek kolayca temizleyebilirsiniz. İşte müze camınızı hızlı ve kolay bir şekilde temizlemek için izlemeniz gereken adımlar.

1. Adım: Eserinizi Güvenli Bir Yere Yerleştirin

Daha önce de belirttiğimiz gibi müze camı normal camdan biraz daha pahalı olmasından dolayı kırılmasını istememeniz çok doğal.

Müze camını temizlerken oldukça fazla güç kullanacağınızdan dolayı, çerçeveli şekilde duvarda asılıyken temizlemek oldukça tehlikeli olabilir. Temizleme esnasında asılı olan eser bu hareket nedeniyle yere düşebilir ayrıca eserin asıldığı yükseklik çok yüksekse, cam kırılabilir.

Kendinizi garantiye almak için, işleme başlamadan önce eserleri her zaman duvardan indirmelisiniz. Camı güvenli bir şekilde tutabileceğiniz, çok fazla hareket etmeyecek bir yere yerleştirmelisiniz. Temizliğini evde yapıyorsanız, camı herhangi bir sabit yüzeye yerleştirmek gayet iyi sonuç verecektir.

2. Adım: Tozlardan Kurtulun

Müze camını temizlerken yüzeyi çizmemeye özen göstermelisiniz. Her türlü sert temizlik bezlerinden kaçınmalısınız. Müze camları için en ideal temizlik bezi mikrofiber bezlerdir.

Mikrofiber bez kullanarak camın yüzeyindeki toz ve kalıntıları nazikçe ovalayın. Yüzeyde bıraktığınız tozlar iyi temizlenmezse daha sonra kullanacağınız solüsyona karışabilir ve çamurlaşabilir. Bu halde temizlemek daha da zor olabilir ve genel temizleme süreci uzayabilir.

Bu nedenle, bir sonraki adıma geçmeden önce yüzeydeki tüm toz veya kirlerin temizlendiğinden emin olun.

3. Adım: Doğru Temizleme Solüsyonu Kullanın

Müze camını temizlerken çözeltinin amonyak veya alkol içermeyen bir cam temizleme solüsyonu olmasına özen gösterin. Piyasada birçok cam temizleme solüsyonu seçeneği bulunmaktadır. Temizleme solüsyonundaki “amonyak içermez” etiketine dikkat edin.

Camı solüsyon kullanarak temizlemek için iki mikrofiber bezine ihtiyacınız olacaktır. Her ikisi başlangıçta kuru olmalıdır.

İlk mikrofiber bezini temizleme solüsyonu ile hafifçe nemlendirin ardından temizlemek için camı hafifçe ovalayın. Bu aşamada bezi kesinlik temizleme solüsyonuyla ıslatmayın. Çok fazla nem müze camı için iyi değildir.

Alanı temizledikten sonra camı silmek için diğer kuru mikrofiber bezi kullanın. Bunu anında yapmanız gerekmektedir.

Müze camını temizlerken aşamalar halinde ve hızlı bir şekilde çalışmak her zaman daha iyidir. Temizleme solüsyonunun cam üzerinde çok uzun süre kalması, yapısına zarar verebilir.

4. Adım: Kurutma

Camı temizlemeyi bitirdikten ve hiçbir leke kalmadığından emin olduktan sonra, camı son bir kez silmelisiniz. Bu işlem, camın yüzeyinde nem kalmaması içindir. Bu adımda da mikrofiber bez kullanmanız gerekir.

Ve kurutma işlemi bittikten sonra tebrikler artık gıcır gıcır parlayan temiz bir müze camına sahipsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir